Obilježavanje Dana planeta Zemlje u Velikoj Gorici

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica

22. travnja 2016.

Međunarodni Dan planeta Zemlje je dan posvećen razvijanju osjećaja poštovanja prema životu na Zemlji i njegovoj zaštiti. Obilježavanje Dana planeta Zemlje dobar je povod za ukazivanje na probleme pretjeranog i nepromišljenog iskorištavanja prirodnih resursa te onečišćenja i zagađenja zraka, vode i tla koji ugrožavaju život na Zemlji, kao i za promicanje i poticanje održivog i zdravog načina života u skladu s prirodom.

Dan planeta Zemlje je prilika da zastanemo na trenutak i posvetimo dio našeg vremena razmišljanju kako mi sami možemo pridonijeti kvalitetnijem životu u skladu s prirodom. S time u vezi sa zadovoljstvom pozivamo sve građane i goste Grada Velika Gorica da prisustvuju programu Sve je to moj dom! koji će se povodom Dana planete Zemlje održati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Zagrebačka 37, prema sljedećem programu:

PROGRAM ZA DJECU – ispred ulaza u gradsku knjižnicu

13:00 – Crtani filmovi na temu održivog razvoja i zaštite okoliša

14:00 – Radionica eko grupe OŠ Eugen Kumičić: “Sve je to moj dom”

14:30 – Radionica o vodozemcima i gmazovima u šumama i vodama Grada Velike Gorice, Udruga HYLA

PROGRAM ZA ODRASLE – vijećnica POU

17:00 – Održivi razvoj i lokalni razvoj vođen zajednicom, ODRAZ

17:30 – Participativno upravljanje prirodnim resursima, DOOR

18:00 – Alan Honick: Vidjeti šumu, dokumentarni film (trajanje: 32′)

Program za djecu započinje u 13h crtanim filmovima, nastavlja se u 14h radionicom eko grupe OŠ Eugena Kumičića, a završava interaktivnom dvosatnom radionicom Hrvatskog herpetološkog društva (HYLA) na temu vodozemaca i gmazova u šumama i vodama Grada Velike Gorice. Radionica će se održati ispred ulaza u gradsku knjižnicu.

Održivi razvoj jedan je od najpopularnijih pojmova današnjice, no znate li uistinu što je to održivi razvoj? I kako se vi kao odrasli i odgovorni pojedinci možete uključiti u održivi razvoj Grada Velike Gorice? Dođite i informirajte se u kratkom programu koji počinje u 17h, a za Vas ga organiziraju partneri projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima (www.suDjeluj.net) i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

Ulaz na sva događanja je slobodan. Nije potrebna prethodna prijava.